Partijen; typen en rollen

_0013_typen-bedrijven-en-hun-Rollen

Kenmerken typen partijen

Welke kenmerken moet een partij hebben om aan een open innovatietraject mee te werken?

video icon

video icon

Willem BottgerWillem Böttger: “Een onderneming die aan Open Innovatie gaat doen moet de volgende eigenschappen hebben: de ondernemer moet in staat zijn om risico’s te nemen, het bedrijf moet een eigen strategie hebben en bij voorkeur geen jobber zijn die van product naar product gaat zonder eigen identiteit, en tot slot moet de ondernemer heel helder hebben wat de sterktes en zwaktes van het bedrijf zijn zodat de samenwerkingspartner goed aansluiten.”

 

Jack SmitJack Smit: “In onze branche heb je verschillende soorten bedrijven: productiebedrijven en capaciteitsondernemingen. Met een productiebedrijf kun je niet makkelijk meedoen in een open innovatie traject. Met een capaciteitsbedrijf wel. De beste strategie is om al die soorten bedrijven onder je holding te hebben zitten, dan kun je alle kanten op.”

 

Jan BatstraJan Batstra: “Deelnemers aan een open innovatie traject moeten enthousiasme en veranderingsbereidheid tonen.”

 

 

Leen SchaapLeen Schaap: “In een open innovatie project moet iedereen meedoen en écht willen samenwerken en open zijn. Dat is het selectiecriterium.”

 

 

ogier-gravendeelOgier Gravendeel: “Jobber zijn is eindig, je wordt uiteindelijk ingehaald door een ander. Je kunt je juist onderscheiden door integrale oplossingen te bieden die iets toevoegen.”

 

'