Verwachtingen

_0007_-verwachtingen-en-visie

Gezamenlijke visie

Is het nodig om een gezamenlijke visie te hebben met de samenwerkingspartners?

video icon

video icon

Willem BottgerWillem Böttger: “Er moet eerst een gezamenlijke  strategie en visie geformuleerd worden. vervolgens moeten bijeenkomsten georganiseerd worden om elkaar te leren kennen, dit leidt tot het bezoeken van de andere bedrijven en dat leidt tot het maken van plannen.”

“Teambuilding is ook belangrijk, bijvoorbeeld een verplicht weekend met elkaar weg. het begeleiden van het proces kun je het beste laten doen door iemand die daarvoor inhuurt. De procesmanager moet al teveel actief faciliteren.”

 

Martijn VerwoerdMartijn Verwoerd: “Wanneer samenwerkende partijen geen gezamenlijke visie op het innovatieproces en de plaats daarvan binnen de organisatie hebben, is het mij tegengevallen hoe dicht je dan tot elkaar kunt komen.”

 

Piet GoversePiet Goverse: “De gezamenlijke visie is er binnen de Open Innovatie-alliantie Groot Composiet wel, maar verborgen. We hebben hem niet expliciet (genoeg) gemaakt. Die visie is namelijk: De handmatige productie in de composietbranche moet industrieel ingericht worden. De kennis die daarvoor nodig is, krijg je door met elkaar samen te werken en groter te worden.”

Van de ondernemers die nu meedoen, pakken sommigen dat op, anderen niet.

'
video icon

De gezamenlijke visie is al uitgebreid besproken eerdere onderwerpen. Voor informatie over dit onderwerp verwijzen we daarom naar Visie Strategie en Positie, Verwachtingsmanagement of Gezamenlijke definitie van Open Innovatie.

'